Image

                                                    

   

   
 
 
                                                 
   Σας καλωσορίζω στην σελίδα μου! Είμαι η Αγγελική Στυλιανού και είμαι Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος (Αρ. Μητρώου: 722). Ξεκίνησα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας και συνέχισα με το μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Νεάπολις Πανεπιστήμιο Πάφου.
  Ως ειδικευόμενη Συμβουλευτική Ψυχολόγος παρείχα ψυχοθεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στο Συμβουλευτικό Κέντρο Έρευνας και Ψυχολογικών Υπηρεσιών (Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ.) σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους κάτω από την εποπτεία έμπειρων Ψυχολόγων – Καθηγητών. Παράλληλα, συνεργάστηκα με την Aνοικτή Θεραπευτική Κοινότητα Εξαρτημένων Ατόμων, «Η Τόλμη» Πάφου (ΚΕΝΘΕΑ) παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε εξαρτημένα άτομα αλλά και στις οικογένειες τους.
   Μέσα από την ερευνητική μου δράση πραγματοποίησα την μοναδική έρευνα (Thesis) στο γενικότερο ενήλικο Κυπριακό πληθυσμό, η οποία μελέτησε τον εθισμό στο διαδίκτυο με τίτλο «Ο εθισμός των ενηλίκων στο διαδίκτυο σήμερα στην Κύπρο και οι ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις του».
   Επιμέρους κομμάτι της πρακτικής μου άσκησης ήταν η διεξαγωγή σειρά ομαδικών βιωματικών εργαστηρίων με διαφορετική θεματολογία και εύρος ηλικιών. Στην πορεία της πρακτικής ασχολήθηκα με διάφορα θέματα, όπως είναι το άγχος και οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη και οι φοβίες, διάφορες τραυματικές καταστάσεις, διαχείριση καθημερινότητας, διαζύγιο, πένθος αλλά και θέματα που αφορούσαν επικοινωνιακές δεξιότητες και διαπροσωπικές σχέσεις.
   Σήμερα είμαι μέλος στο Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου και στο Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) ενω παρέχω τις υπηρεσίες μου ιδιωτικά.
   Στην σελίδα μου θα έχετε την ευκαιρία να διαβάζετε άρθρα που σχετίζονται με την Ψυχολογία, ενω ταυτόχρονα θα ενημερώνεστε για βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια και διαλέξεις που θα πραγματοποιω.

                                                         

 Κατα την διάρκεια της ημέρα οι άνθρωποι καλούνται να ανταπεξέλθουν σε διάφορες καταστάσεις οι οποίες αντανακλούν στην ψυχική τους κατάσταση. Ποικίλα συναισθήματα έρχονται να κατακλύσουν τις σκέψεις τους, με κάποια απο αυτά να είναι θετικά και κάποια να είναι αρνητικά. 

   Το Άγχος είναι κυρίως ενα δυσάρεστο συναίσθημα που συνοδεύεται απο το φόβο, την ανυσηχία και τις πιο πολλές φορές απο ποικίλα σωματικά συμπτώματα. Μερικά απο τα συμπτώματα είναι η ταχυπαλμία, ο "κόμπος στο λαιμ'ο", η ναυτία, το τρέμουλο ή ακόμα η αίσθηση ότι μπορεί να συμβεί κάτι κακό.

   Κατά την διάρκεια που το άτομο βιώνει τα συναισθήματα αυτά, μπαίνει αυτόματα σε ενα φαύλο κύκλο, με αποτέλεσμα η ανυσηχίατου να αυξάνεται όλο και περισσότερο, φτάνοντας στο σημείο να μην μπορεί να διαχειριστεί το συναίσθημα αυτό και να συνεχίζει να αναπαράγει το φαύλο κύκλο.

   Ως "αντίδοτο" στη διαδικασία αυτή θα μπορούσαν να συμβάλουν τα θετικά συναισθήματα που με την δική τους συμβολή, μπορούν να επηρεάσουν τον φαύλο κύκλο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, αφού δίνουν τη δυνατότητα στα άτομα να ανακαλύψουν εναλλακτικούς τρόπους για το πως θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Επιπλέον, αυξάνουν τη διάθεση για μάθηση, μειώνουν το άγχος και τέλος αναπτύσσουν την ψυχική ανθεκτικότητα.

   Εν τέλη σημαντικό είναι τα άτομα να κατανοήσουν οτι αυτή η διαδικασία μπορεί να αλλάξει μόνο όταν οι ίδιοι αντιληφθούν τη συμβολή των θετικών συναισθημάτων.

 

 

Πηγή: https://www.psychologynow.gr

   Σας καλωσορίζω στην σελίδα μου! Εδώ θα βρείτε πληροφορίες και άρθρα που σχετίζονται με την Ψυχολογία. Επιπλέον θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια και σεμινάρια που θα γίνονται, ενω ταυτόχρονα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρω ως Συμβουλευτικός Ψυχολόγος, όπως για παράδειγμα ατομική ψυχοθεραπεία, ψυχοθεραπεία παιδιών και συμβουλευτική γονέων, ζεύγους και οικογένειας.